Risfält och tempelbesök

Imorse efter frukost hyrde vi en moppe och for på upptäcktsfärd. Vi har varit lite tveksamma inför just att hyra moppe här för att poliserna försöker hitta på olika anledningar för att bötfälla (få mutor) turister. Det hela är förvirrande. Men i alla fall så struntade vi i osäkerheten och hyrde en ändå.
Vi for först till Tegallalang rice terrace, ett område med otroligt mycket risodlingar. Det var jättehäftigt att se men så otroligt upprörande när man se nedskräpningen av turister. När jag har läst om detta ställe innan på bloggar har många tyckt att det är irriterande att ägarna av odlingarna ber om donationer för att man ska få fortsätta gå runt på deras odlingar (det rör sig om typ 3 kr/donation), sen när vi är där så ser vi tomma läskburkar och chipspåsar ligga i odlingarna. Hade det varit mina odlingar hade jag krävt 1000 kr för att dumma turister ska få komma dit och skräpa ner. Folk kan vara så otroligt elaka och själviska.
När vi kände oss nöjda med risfälten (det var stekande sol och mycket upp och ner så vi fick lite lätt värmeslag) så fortsatte vi mot ett tempel 4 km bort. Vet inte vad det hette, vi hittade det på offline-kartan på Gustavs mobil bara. Det var rätt fint, främst avslappnande miljö. Sedan for vi tillbaka hemåt, med ett stopp på en bokaffär och mataffär för att köpa lunch (frukt, belvitakex och vatten - så tråkig). Pga värmeslag ska vi nu ta det lugnt på rummet och läsa våra nya böcker!
 

Kommentera här: