Vi har hittat paradiset!

Okej, ska ej överdriva men livet är bra gott just nu. Det började igår morse när vi steg i land på Gili Air - ön närmast Lombok med flest permanent boende lokalbor. På grund av värmen beslöt vi oss för att sätta oss och ta något att dricka innan vi började boendeletandet. En öl (/en vatten) blev till två öl och det i kombination med gratis wi-fi gjorde oss otroligt bekväma. Men efter nån timme tig vi oss i kragen och började leta boende. Till vår frustration var allt jättedyrt! Vi har en boendebudget per natt på 350' (210 SEK) och boende vi frågade på var mellan 500' och 600' och heller inte särskilt fräscha. Efter ett tag gav vi upp, betalade för en natt på ett ställe som hette Gita Gili för 500', det var stora träspringor i golvet , toaletten gick inte att spola och strömmen var avstängd hela dagen. Bara fläkt och inget wi-fi ingick, men vi orkade verkligen inte fortsätta leta då. 

Vi vilade en stund, badade (så dålig strand och botten) åt lunch och drog sedan ut för att leta boende för idag. Det fortsatte vara svindyrt och ofräscht och till slut sa vi "vi kollar ett boende till sen skiter vi i det här och går och köper öl/cider". Sagt och gjort, vi tittade på ett boende till, det var bara skit. 
Jag var vid detta tillfälle så redo att lämna denna ö med första bästa båt vilket jag sa till Gustav flertalet gånger (snarare försökte jag övertyga, övertala, deala, tvinga honom att vi skulle fara). Vi hade en bra middag och satt länge och talade om allt från vad kommunismen egentligen står för till hur vår crossbana utanför vårt hus när vi blir vuxna på riktigt ska se ut. 
Imorse packade vi ryggsäckarna och gick mot hamnen. Istället för att lämna ön som jag ville svängde vi in mot ön, bort från stranden. Efter några hundra meter ropar en man till oss och frågar om vi söker boende. Den normala reaktionen är vanligtvis "nej" så fort folk börjar ropa om deras varor/mat/boende men efter att han sagt att det kostade 300' per natt gick vi med på att kolla på boendet och förväntade oss det värsta när vi gick igenom skjul, tvättlinor och frigående äckliga hönor. Men. Rummet var otroligt fräscht, likaså badrummet. Det fanns wi-fi. Rummet hade AC. Det fanns en pool. Vi bokade fyra nätter på en gång och here we are. Så glada!

Kommentera här: